22 september 2011

Het Spartaklokje tikt steeds luider ... 10 days to go more info op www.timecoach.be tab Spartathlon blog

Onderwerp:

Hello vrienden ,

Heb deze keer wat meer vrienden op het verzendlijstje geplaatst …. ongeveer iedereen die ik afgelopen al dan niet verveeld heb met mijn Spartadroom !Nog 10 keer slapen en maar goed ook want het begint meer dan te jeuken en toen ik gisterennacht opstond om te testen hoe en waar ik de 2 startnummersbest kon bevestigen zodat ik zo weinig mogelijk tijd zou verliezen bij veranderen kleding moest ik mij realiseren dat de hersentjes gevaarlijk aan het dwalen zijn !

Een greepje uit de activiteiten van de laatste weken:

· Training werd na de dolle augustusmaand met bijna 850 km afgebouwd naar weken van 150/120km . Deze week nog een vakantieweekje van 80km metnog wat snelheidprikkels en snelwandelen op heuvels.

· Maar de tijd dat er niet gelopen werd was meer dan welkom voor doktersbezoek ( de laatste gelknieprik en enkele lichttherapiesessies…. ) ,massage,sauna om proberen toch iets van Griekse hitte te simuleren,apotheker en overleg met coach en sherpa’s over begeleiding en taktiek .· Meest tijd echter ging naar het eindeloos uitchecken van de 1001 details die best effe vooraf bekeken worden . En dat ging van het proberen lopenmet bij de tenen opengesneden schoenen ( om pijn van blaren proberen te verminderen…),koplampen,zonnebrillen, tepelbeschermers,saharazonnepetten(buren kijken raar op als je met zo’n pet op in ons regenweertje de straat optrekt….),draagtasjes met en zonder inhoud .Daarnaast een halve apotheek pijnstillers,zout en andere supplementen,smakelijke en smakeloze gels ,fruitbars etc etc uitgeprobeerd . En het parcours opdelen (in vlak,heuvels ,dalend …)tussen de 75 checkpoints om trachten uit te vissen wat het beste tempo is om enerzijds de hakbijl van tijdsuitschakeling te vermijden maar anderzijds niet 1 calorie in de afgtrainde knoken nodeloos te verspillen.En dat natuurlijk vertalen in een aantal te plastificeren spiekbriefjes en richtlijnen voor het Sherpateam.

· Checken weerverwachting in Athene en Sparta is een dagdagelijkse bezigheid geworden ! Voorlopig lijkt het erop dat de temperatuur niet hoger dan 26 gr zal gaan met zelfs mooie kans op neerslag tijdens de 2 de dag .

Dinsdag 27/9 vertrek naar Athene om nog wat te acclimatiseren en daar nog wat nerveuser te worden met collega’s prettig gestoorden en vrijdag 30/9 om 700 mogen we eraan beginnen . Doel : voor zaterdagavond 1900 u en 246.8 km verder in Sparta de hand ( of iets anders waar nog leven in zit ) te kunnen leggen op de standbeeldvoet van ome Leonidas !

Waarschijnlijk stuur ik vanaf heden geen mails meer maar eerder kore facebookberichtjes .Het avontuur zal online kunnen gevolgd worden via www.timecoach.be .Marc Vael en Spartathlonveteraan Rudi VandenBerghe gaan de krachten bundelen om via deze site ,de blog ,twitter en misschien facebook rechtstreeks verslag te doen over de 11 Belgen die aan het avontuur beginnen.

Bedankt voor alle steun tot nu !!!

Marc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten