31 juli 2011

(verslag 14/6) latest news vanuit het Sparta trainingskamp

Vrienden supporters !

Het zijn na de 24 u Steenbergen wat zoetzure en soms bange weken geweest . Tijdens de voorbije 3 weken nogal veel tijd doorgebracht in dokterswachtkamers en op kine-tafels . Probleem 1 was een peesontsteking op een bundel spieren naast de al zo geplaagde rechterknie . Maakte lopen een paar dagen onmogelijk en de behandeling met prikjes en ‘vleeshaakmassages’ waarmee men heel diep de spieren kan uit mekaar halen waren nu ook niet van de plezantste ! Kwist niet dat ik zo een hoge sopraan had als ze er met die haak tegenaan gaan ! Deze ellende is nu stillaan over( laatste behandeling eind deze week) .Toen kwam probleem 2 aanzetten : de gold old kraakbeenmiserie in dezelfde rechterknie stak opnieuw de kop op . Ik kraak alweer zoals een oude IKEAkast als ik uit bedje rol . De gelspuiten worden dus weer bovengehaald en eind volgende week onder de scan .

In overleg met Tim dus een aantal trainingen moeten schrappen ,soms wel kunnen vervangen door langere fietstochten maar alles bij mekaar toch een ontevreden en wat bevreesd gevoel . Vooral het feit dat ik een voorziene zware 60 km heuveltraining in de Ardennen moest schrappen en nog wat 40/50 km werk doet geen deugd . Gelukkig heb ik met de 2800 km die dit jaar al op de teller staan een zeeeeeeeeeeer stevige basis en reserve opgebouwd en zijn we nog iets meer dan 100 dagen voor de start ,dus nog tijd om de achterstand in te halen . Training is weer hervat naar 120/130 km per week maar wel voorzichtig opbouwend en nog geen snelheidheidwerk . Toch 1 vermeldingswaard eventje in de voorbije weken : heb deelgenomen aan de 50 km van Kluisbergen weekje geleden. Is normaal een wandeltocht maar een 20 tal fanatiekers maken er altijd weer een looptochtje van . Voor wat het waard is : uw dienaar kwam als eerste over de streep !

Focus nu op de 100 km van Torhout nu vrijdag 17/6 ,start om 20u – Oorspronkelijke doel was onder de 10 .00 te gaan . Moet met Tim nog overleggen hoe we het gaan aanpakken maar tlijkt me beter gewoon proberen uit te lopen in een fatsoenlijke tijd maar zonder knie nog verder in gevaar te brengen . 5 rondes van 20 km . Bevoorrading enzo zijn daar prima geregeld dus heb geen directe assistentie nodig maar wie eens wil komen kijken en van de ambiance genieten : alle info op www.nvv.be . (En voor wie wil meefietsen : Fietsers toegelaten voor de 100 km na de 2° ronde, dus na de marathonafstand .

En op volgend punt kan je de lopers meerdere malen zien : Schavelarestraat/Kwaplasstraat/Parkstraat/Zwevezelestraat waar je ze 2 keer ziet en amper 300mtr verder nog eens, dus driemaal per ronde is hier heel gemakkelijk. )

Wordt vervolgd !

Marc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten