31 juli 2011

(verslag 20/6) 100 km Nacht van Vlaanderen

Vrienden supporters .

Het gaat stilaan blijkbaar de goeie richting uit met de knie-en en andere ongemakjes van den ouwe . Thanks aan dokters Erika en Linda met de spuitjes en kine Eddy met de vleeshaak !

De 100 km van de nacht van Vlaanderen (met ook altijd weer een toffe marathon en 10 km ) is traditioneel een reunie voor een aantal Spartagangers (zodat we wat tegen mekaar kunnen zeuren over al onze kwaaltjes …. ) en was dit jaar ook Belgisch kampioenschap . Bijzonder knappe organisatie zowel qua ambiance ,bevoorrading als bewegwijzering ( zelfs voor mij was het onmogelijk verkeerd te lopen !)

Start om 20.00 u , 5 vlaklopende rondjes van 20 km rond Torhout en Lichtervelde . Met coach Tim afgesproken om te starten tegen 10 ,1 km /u en dat zolang mogelijk trachten vol te houden .Risico op ‘ ontploffen’ omdat we de laatste weken een paar zware trainingen hadden moeten schrappen wegens de knietroubles namen we erbij . Ideaal loopweer om te starten maar dat zou verslechteren in de loop van de avond en nacht . Eerste 20 km net onder de 2 u zonder enige pijn of andere miserie . Volgende 20 km bleef goed gaan ,aan marathon doorgekomen in 4u 09 in gezelschap van coach Tim die zou meefietsen tot 4 u smorgens . Eerste 50 km net onder de 5 u ,lichte euforie in kamp Vandenplas . Maar vanaf dan licht verval , niet alleen als gevolg van trainingsachterstand maar ook wegens steeds sterker wordende wind en regenvlagen die op de rechte open stukken in het veld recht op de neus zaten . “ gelukkig “ lag ik ook vanaf dan permanent in een vriendelijke strijd met een paar jonkies die den ouwe er wilden aflopen .Mooie duelletjes ,niet alleen fysiek maar ook met mental games ( effe versnellen als je voorbijgaat en doen alsof je niet aan het ‘sterven’ bent , tegenstander effe laten voorbijgaan net voor bevoorrading en dan zelf bevoorrading overslaan ,etc … ) Prachttraining in vooruitzicht Sparta waar de tegenstander geen naam of gezicht maar een klok zal zijn .

In een 100 km zijn de km’s tussen 65 en 80/85 meestal de ellendigste en zeker al als die tussen 2 en 5 u ’s nachts vallen en het weer ook nog eens tegenzit want het begon stilaan te stormen.Redelijk wat opgaves in die periode. Thanks aan Tim om mij door die moeilijke uren te helpen al was het maar omdat we tegen mekaar konden kletsen hoe veel erger de anderen wel aan het afzien waren . Achterstand tegenover het ideale schema van 10 km per u begon wel toe te nemen maar omdat we bleven andere lopers ‘oprapen’ was moraal hoog . Wel zeer veel pijn tussen 60 en 85 km aan de knie ,maar vreemd genoeg aan de niet gekwetste knie . Met dank aan Dafalgan en de opkomende zon om ook dit probleemke te helpen oplossen ! Vanaf 85 terug een redelijk tempo kunnen aanhouden en uiteindelijk om 6 u23 de markt van Torhout kunnen ophuppelmanken . Best tevreden ,vooral omdat de knie zich veeeeeeeeeeeel beter gehouden heeft dan verwacht en ook beetje blij met de ereplaats op BK voor de oudjes van 55 + ( tis nog niet duidelijk of het zilver of brons is maar podium is zeker ) Nachtje goed geslapen en vandaag zonder al te veel pijn een rondje golf kunnen afwerken .

Als de knie verder goed evolueert ( er staan nog wat prikjes ,massages en scan op programma ) gaan we er de komende weken keihard tegenaan om nog meer kilometers en weerstand op te bouwen . Geen wedstrijden meer tot de Dodentocht midden augustus waar we een +- 150 km programmeren . Ik hou jullie op de hoogte ,komende weken lanceren we ook de blog en website !

All the best !

Marc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten